fbpx
5 typer av kontorshotell i Stockholm - Vilket coworking space passar dig?
17536
post-template-default,single,single-post,postid-17536,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.9,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

5 typer av kontorshotell i Stockholm

Fem olika typer av kontorshotell i Stockholm

Det finns numera så många kontorshotell i Stockholm att det kan kännas överväldigande att välja. För att ge lite hjälp på traven har jag satt samman en kort lista på olika typer av kontorshotell. Troligen kan ditt bolag/organisation/du som frilansar passa på massa olika ställen – men lite beroende på var ni befinner er just nu och vad ni prioriterar kan ändå vissa kontor ge mer än andra. Jag hoppas att denna lista kan hjälpa lite!

  1. Premiumkontor

Om ni söker kontor med premiumkvalitet och kan betala priset så finns det flera bra aktörer i Stockholm som kan erbjuda fantastiskt värde! 

Convendum beskriver sig som ett all-inclusive kontorshotell där det ingår allt från konferens till gym och restaurang. Vacker och påkostad inredning med faciliteter av högsta klass.

www.convendum.se

  1. Startup/Tech

Om tech är ditt/ert fokus och/eller ni är ett hårdsatsande startup finns det flera ställen som är särskilt inriktade på detta. Två av dem är Epicenter och SUP46. De har lite olika fokus och kan erbjuda verkligt häftiga kontakter/stöd/aktiviteter.

Epicenter – House of innovation jobbar främst med att skapa bolag som är digitalt innovativa. De kan hjälpa med både partners, verktyg och annan kunskap. De ordnar också väldigt många event med samma tema.

www.weareepicenter.com

SUP46 – riktar sig mot Startups och har en hel massa stöd/hjälp/häftiga event och annat – deras vision är att alla deras medlemmar ska bli globala game-changers.

www.sup46.se

  1. Kultur/Community

Den tredje kategorin av kontorshotell är ställen som har fullt fokus på community och kultur. Här hör The Castle hemma. Vi tror att välmående människor presterar på topp och att välmående nås genom välkomnande kultur där du möts av leenden. 

Hos The Castle sitter en blandning av människor och företag, jurister till cirkusartister, en blandning som skapar magi. Du kan vara säker på att bli överraskad. 

Vissa gillar att ha egna kontorsytor och bara smita ut för att delta på den dagliga meditationen medan andra vill sitta i det alltid livliga caféet och stöta på nya bekantskaper.

www.thecastle.nu

Ett annat fantastiskt ställe i denna kategorin är Knackeriet, också dom i Gamla Stan. Älskat av sina medlemmar arrangerar dom skidresor, båtturer och luciafiranden.

www.knackeriet.se

  1. Småskaligt/Prisvärt

Blivande är ett levande community-hus i Frihamnen i Stockholm, och stadens enda co-working som också erbjuder sina medlemmar verkstäder och ateljéer. Därför är det perfekt för dig som behöver tillgång till en elektronikverkstad, syateljé eller målarrum i samma hus som ditt skrivbord. Det röda huset i hamnen är litet och intimt med stor fokus på samskapat community, och varje kväll ordnar föreningen Noden kostnadsfria event.

www.blivande.com

Det finns faktiskt kontor även för dig som kanske inte har råd med kontorsplats. Changers Hub har både ett ställe i Norsborg och ett på Stureplan. De kallar sig “Innovationshus” och vill möjliggöra för flera, framförallt unga (16-29) utanför innerstan, att starta verksamheter, påverka och innovera. De har fått en hel hög med priser och utmärkelser och erbjuder både inspiration, coaching, event och mycket annat.

www.changershub.se

  1. Samhällsförändring

Allt fler förstår nyttan av att driva sin organisation med ett högre syfte. Nytta både för organisationen och omvärlden. Kontorshotell som samlar denna typ av människor har ökat i mängd de senaste åren.

Norrsken – The Impact Unicorn Factory där det ska skapas organisationer som ska påverka 1 miljard människor positivt. I härliga lokaler med väldisponerade ytor kan de flesta känna sig väl omhändertagna.

www.norrskenhouse.org

Ekskäret Klustret är en mötesplats för entreprenörer, tänkare och förändringsskapare som både genom deras engagemang och sin verksamhet har viljan och kraften att påverka utvecklingen av ett mer medvetet och hållbart samhälle.

www.ekskäret-klustret.se